Капелини с чеснова паста

08/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
"Перфектната паста с неустоим чеснов аромат, която ви съветваме да поднесете с любимото си вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • капелини - 200 г
  • чесън - 3 глави, стар
  • магданоз - 1 шепа листа, пресен
  • босилек - 8 - 9 листенца, пресен
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - за поръсване на пастата и чесъна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите стар чесън се почистват от външните сухи листа и се оставя само един пласт обвивка. Може да се среже 1/2 см. напречно и така се поставя в намазнена със зехтин тавичка, със срязаната част надолу.

Отгоре също се намазнява и поръсва с малко сол. Така се пече около 15 минути на 200 градуса. Трябва да се наглежда, за да не покафенее много и чесновата паста да стане тъмна и да има горчив привкус.

Изпеченият чесън се оставя да се поохлади леко, и докато е още топъл скилидките се изваждат - става много лесно. Намачкват се хубаво с вилица и се оставят да изстинат почти напълно.

Тогава се добавя лимоновият сок, накълцаните на ситно магданоз и босилек, сол и майонеза. Всичко се разбърква добре до получаване на гладка паста.

Капелините се сваряват според указанията на производителя - аз ползвам такива, които съдържат яйца- по-вкусни са!

Отцеждат се и се поръсват със зехтин, за да не изсъхват и да не се слепват. Сервират се веднага гарнирани със чесновата паста.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!