Бавно печено агнешко с много лук и джоджен

07/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг
  • зелен лук - 3 връзки
  • джоджен - 10 стръка (листата)
  • ориз - 1 водна чаша
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото насечете на големи порции. Поръсете със сол и всяко парче хубаво натрийте със червен пипер и олио.

Лука и джоджена нарежете на средно едри парчета и сипете в дълбока тава като полеете с олио, малко червен пипер и сол. Хубаво разбъркайте и плътно подредете месото.

Отгоре поръсете малко с черен пипер и сипете вода колкото да облее месото, но не повече.

Покрийте с алуминиево фолио и печете в средно включена фурна на около 170 градуса. След час и половина извадете и отстранете фолиото.

Добавете измития ориз и допечете агнешкото до хубаво зачервяване. Така приготвено става най-сочно и вкусно с аромати на джоджен и лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар