Празнично Гергьовско агнешко, обвито с було

07/05/2018
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13952502
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо244
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме пълнежа, а именнно:
Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, долива се топла, сваряват до готовост и се нарязват на дребно.

Всички зеленчуци се нарязват на ситно. В няколко лъжици мазнина се задушават последователно кромидът, гъбите, морковът, чесънчетата, оризът - като се долива и малко вода, за да я поеме ориза, прибавяме и дреболиите.

В края на задушаването прибавяме зеления лук и домата /ако нямате пресен използвайте консерва/.

Овкусяваме със солта, пипера прибавяме и наситнените билки.

Доливаме с 4-5 чаши вода и сваляме от огъня, като захлупваме с капак оризът напълно да набъбне.

След охлаждане на сместа пълним овкусения със сол, черен и червен пипер агнешки кош и обвиваме с булото. Слагаме в подходяща тава, като на дъното сме наредили от зелениитe.

Месото насечете на порции, измийте и подсушете с памучна кърпа. Посолете със сол и смелете от микса с пиперите. Втрийте солта и пипера с ръце в месото.

В подходяща дълбока купа смесете червения пипер, брашното, бирата и зехтина. Разбъркате всички тези продукти.

Потопете всяка порция месо, оваляйте в сместа и оставете в купата. Около месото накъсайте от билките, покрийте със свежо фолио и оставете за една нощ в хладилник.

Гъбите и морковите почистете и измийте. Гъбите оставете цели, а морковите разрежете на три. Овкусете ги със сол и микса от пипера.

В тавата при напълнения агнешки кош, сложете част от морковите и гъбите, наредете овкусеното месо, около него наредете и останалата част от моркови и гъби, долейте внимателно около месото бира и една чаша вода, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната да се пече.

В началото фурната е на максимална температура, след 20 минути намалявате на 180 градуса. Колкото повече месото се пече на ниска температура, толкова по-крехко и сочно е то. Печете 120 мин.

Отстранете фолиото и поливайте месото с получения сос. Допечете още 10 -15 минути без фолио, като периодично поливате със соса. Печете до желания цвят и загар. Извадете месото и оставете да почине 20 мин.

Поднесете порциите месо с плънката и подходяща напитка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар