Рибен курбан

07/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • шаран - 1, 500 кг
  • ориз - 1 каф чашка
  • стар лук - 1 глава
  • пушен бекон - 300 г
  • гъби - 300 г
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - на вкус
  • магданоз
  • девесил
  • мента
  • за украса
  • чери домати
  • маслини
  • лимони - 1 бр.
  • зелена салата - листа
  • зелен лук - пера
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката.

Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета. Запържваме лука в мазнина, прибавяме ориза и пържим до прозрачност.

Добавяме към тях гъбите, пушения бекон и доливаме с малко вода или бульон, прибавяме и виното и готвим до изпаряване на алкохола. Добавяме и домата.

След като плънката е полуготова, овкусяваме със сол, пипер и зелениите.

Пълним шарана с така приготвената плънка, зашиваме с конец и слагаме върху хартия за печене в подходяща тава.

Намазваме го с олио и наръсен пушен червен пипер.

Ако плънката е в повече напълнете главата на рибата и напълнете издълбани пресни домати /както аз направих в случая/.

Метнете рибата да се пече на 200 градуса в началото и после намалете на 180-150 градуса.

Печете до готовност, като наблюдавете да се запече до приятен загар.

След изпичането, охладете, украсете по желание и поднесете рибата цяла.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
07.05.2018 21:55
Аплаузи! Чудесна презентация!
0
0
Невена Блажева Иванова
Благодаря ти ,Севде!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв