Невероятни лангиди по Странджански

08/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190883365014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо983
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се нарязва на малки кубчета. В купа се разбиват яйцата. Добавя се прясно мляко, солта, захар, сода за хляб и накрая брашното, да се получи гъсто и малко течно тесто.

Внимавайте, ако и сиренето е солено, ще стане страшно, затова сложете сол по ваш вкус. Върху тестото се разпръскват кубчета сирене.

В дълбок, но малък съд се сгорещява олиото, сипваме по една супена лъжица от тестото, като загребваме и парченца от сиренето, може да си помагате с втора лъжица.

Пържим лангидите от двете страни до готовност, те сами се обръщат, ако не искат вие ги обръщате.

Може да сервирате с мед, сладко, пудра захар или просто така. Вкусна и бърза закуска!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
08.05.2018 14:54
Тази странджанска рецепта, топли ми с носталгия сърцето. Помня, как ухаеше на топли лангидки, топяхме в домашното сладко и облизвахме пръсти.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв