Задушен ориз с агнешко и дреболии

08/05/2018
Таня
отТаняМастър Шеф118712416333
Приготвяне60 мин.
Готвене140 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешките главички много добре. Поставяме ги в дълбока тенджера под налягане, за по-удобно и по-бързо.

Прибавяме черен пипер на зърна, няколко щипки сол, една скилидка чесън, разрязана на две. Наливаме толкова вода, колкото да се покрият.

В друга тенджера слагаме изчистената карантия и наливаме също толкова вода колкото да се покрият. Варенето и на двете неща е около 45-50 минути.

След като са готови вадим агнешките главички, както и карантията, оставяме ги да се изцедят. На карантията изхвърляме водата, а на главичките я оставяме. Всичко сварено нарязваме на ситно, а главичките обезкостяваме и нарязваме.

В дълбок съд запържваме ориза в сгорещеното олио. Добавяме бялото вино, нарязания на едро пресен лук, нарязаната на ситно скилидка чесън. Разбъркваме добре, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Прибавяме част от водата, в която са се варили агнешките главички и отново разбъркваме. Оставяме така самия ориз да си поеме водата и тогава прибавяме агнешкото месо.

След това прибавяме и останалата част от бульона. Продължаваме да варим до пълната му готовност. Сервираме ориза с лъжица кисело мляко и нарязан на ситно джоджен.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар