Тарталети с бутер тесто и ягоди

08/05/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваЧирак28421
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции22 бр.
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г (от това тесто излизат около 22 тарталети)
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем - 1 бр. ванилия (д - р Йоткер без варене)
  • ягоди - колкото са бройките на тарталетките
  • маточина - листа
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се размразява и се нарязва на квадрати, които леко се разточват.

Всеки квадрат тесто се слага в намаслена форма за мъфини, като всяко гнездо се запълва със зърна суров фасул, за да може да стане като чашка след изпичане.

Пекат се на 200 градуса до придобиване на желания цвят.

Докато изстиват тарталетите се разбива кремът.

След това се пълнят с крема, отгоре се нареждат нарязани ягоди и листа маточина или мента.

Поръсват се леко с пудра захар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар