Бисквитена торта Бейлис с шоколад и маскарпоне

08/05/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29613719431
"Покажете на любимите си хора колко ги обичате, като им приготвите бисквитена торта Бейлис с шоколад и маскарпоне "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 281
  • Преглеждания за месеца471
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме с миксер сметаната и захарта. За да се разбие добре, сметаната трябва да е предварително добре охладена. Добавяме течния шоколад и маскарпонето. Разбиваме докато се получи пухкав шоколадов крем.

Прясното мляко се подтопля леко и се смесва с Бейлиса в купичка.

Намазваме дъното на правоъгълна тава с 3-4 лъжици шоколадов крем. Бисквитите топваме за кратко в млякото и нареждаме в тавата една до друга.

Редуват се ред бисквити, крем и т.н. Завършва се с крем. Тортата се заглажда отгоре или се набраздява със сладкарски гребен.

Слага се в хладилник да отлежи поне 7-8 часа.

При сервиране имате варианти. Може да я нарежете на парчета или да я оформяте на топки с лъжица за сладолед. Декорирайте с натрошени или цели ядки (бадеми, орехи).подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!