Агнешко със зеленчуци в гювеч

08/05/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34132357
Приготвяне15 мин.
Готвене240 мин.
Общо255 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо489
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 - 1000 г
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 300 г
  • лук - 2 глави
  • грах - 400 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч
  • брашно - 1 с.л.
  • подправки
  • сол
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • риган - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчуков микс - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се слага в тенджера под налягане. Прибавя се 1 с.л. сол и се напълва с вода, колкото да покрие месото. След като заври, се оставя за 1 час да се свари.

Картофите и морковите се обелват и се режат на едро. Лукът се почиства и се нарязва на полумесeци. Ако имате под ръка зелен лук - ползвайте него.

След като е готово месото, то се нарязва на парчета. В гювеча се нареждат картофите, морковите, лука и граха. Посолява се. Слагат се зърната черен пипер, дафиновият лист. Поръсва се със зеленчуковия микс (ползвам на пикантина).

Най-отгоре се нареждат парчетата месо, като се овкусяват с джоджен и риган. От бульона, в който се вари агнешкото, се взема и се налива в гювеча, толкова, че да са покрити картофите.

Съдът се слага във фурната и тя се пуска на 150 градуса.

Така се пече 1 час, след това се усилва на 250 градуса. Преди да се усили фурната към гювеча се прибавя доматеният сок.

След още 1 час се изважда. В купичка с малко вода се размива брашното и се прибавя в гювеча. В малка купичка се загрява олиото и се запържва червеният пипер. И той се изсипва, съдът се затваря и се пече още 1 час.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар