Шпиковано агнешко бутче с чесън и билки

08/05/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете прорези по повърхността на бутчето с помощта на нож. Във всяка дупчица сложете скилидка чесън, листенца салвия и мащерка.

Овкусете със сол. Сложете бутчето в подходяща тава за печене. Полейте с бяло вино, намажете с масло и босилеково песто.

Покрийте бутчето с фолио и го оставете на хладно за около 7-8 часа. Добавете водата, завийте тавата плътно с алуминиево фолио.

Сложете тавата във фурната и печете около 3 часа на бавен огън.

Проверете месото с помощта на вилица и ако е омекнало, махнете фолиото и допечете до получаването на златист загар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар