Мекици по годечки

04/01/2013
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Знаете ли къде правят най-вкусните мекици в света? Точно така - в Годеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 426
  • Преглеждания за месеца6650
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 250 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 200 мл
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От двойно пресятото брашно, солта, разбитите яйца, разбърканата в киселото мляко сода замесете твърдо тесто.

Поръсете го с брашно и го оставете на топло за 30 минути да почине.

От тестото се разточва кора с дебелина 5-6 мм. С помощта на стъклена чаша, нож или форми се изрязват мекички, които се пържат от двете страни в сгорещена мазнина.

Поднесете мекиците по годечки, поръсени с пудра захар.подобни рецепти тук

5 31
4 10
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Дани
Дани
25.09.2013 22:37
Извинявам се за грешката, вода разбира се няма в рецептата, но общото количество на течните съставки мляко и яйца е по-голямо от брашното, така че вода или не, резултата би бил все този. Вероятно вече е късно авторката да коригира рецептата си, но би могла да направи коментар, в който да напише коректния грамаж на брашното. Защото тази кашичка, която ще се получи от посочените продукти няма как да се разточи, единственият начин е да се сипва с лъжица. Но тук пише друго?!
11
2
Дани
Дани
25.09.2013 22:27
Подкрепям напълно арабия, че тази рецепта нещо не е наред, но аз мисля, че много не е наред. Да, най-хубавите мекици стават с много меко, дори може да се каже рядко тесто, но тесто, което е замесено с повече вода от брашното е твърде рядко дори за палачинково. Според мен е изписано грешно и по-вероятно грешката е в авторката на рецептата.
2
1
ани
ани
24.06.2013 13:47
за това количество к. мляко - 1 яйце е достатъчно. Брашното, разбира се е ориентировъчно - до получаване на меко тесто.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв