Агнешки Джолан със зеленчуци в гювеч

10/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки джоланчета - 4 - 6 бр.
  • картофи - 2 бр. по - големички
  • червени чушки - 4 бр.
  • домати - 3 бр.(може вместо чушки и домати буркан паприкаш)
  • зелен фасул - 1 ч.ч. от буркан
  • лук - 1 глава кромид
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме джоланчетата и ги подсушаваме (може да се разсекат на две части, но тогава от едната страна няма да остане много месо, защото е по-тънка).

Запържваме ги в олиото и ги слагаме в гювеча на дъното.

В същата мазнина задушаваме лука, нарязан на лунички, добавяме паприкаша или чушките, нарязани на ивици, и доматите - също нарязани, зеления фасул, картофите, почистени и нарязани на филийки, сол, червен пипер, черен пипер.

Всичко се разбърква и изсипва върху джоланите, слага се капакът на гювеча и се пъха в студена фурна.

Фурната се включва на 250°C и след 20 минути се увеличава на 300°C. Пече се 1 час и 20 мин.

Като извадим гювеча от фурната, го поръсваме с наситнения магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар