Едросмляна Лютеница с Моркови

10/05/2018
"Обичаме да е едросмляна, да се усещат морковчетата и вкусът, а тази отговоря на всичките ни изисквания "
Приготвяне120 мин.
Готвене180 мин.
Общо300 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 475
  • Преглеждания за месеца2718
  • Преглеждания за седмицата190
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • червена капия - 15 кг
  • домати - 3 кг. (добре узрели)
  • моркови - 2.5 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л. равна (на вкус)
  • дафинов лист - 3 бр.(разчупват се на две)
  • черен пипер - 15 бр. зрънца
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се белят, смилат и се варят в голям съд, докато изври цялата вода от тях, и се добавя олиото и се разбърква.

Докато доматите се варят, опичаме капията и сваряваме почистените и измити моркови.

Сварените моркови потапяме в студена вода и като се охладят, ги смиламе.

Опечените чушки белим и също смиламе.

Ако през това време доматите са готови, добавяме към тях чушките и морковите и всичко връщаме на огъня, за да се изпари водата, която е останала в зеленчуците, като бъркаме непрекъснато.

Подправя се със сол, черния пипер и дафинов лист, накрая магданоз, разбърква се добре и се охлажда.

Лютеницата трябва да е изстинала добре, пълним бурканчета и стерилизираме 15-20 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!