Червена салата с цвекло и боб

08/05/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач34534294
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо132
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • цвекло - 3 - 4 малки до средни глави
  • червен боб - 2 консерви
  • зеле - 1/2 малка глава
  • копър - 1/2 - 1 връзка
  • оцет - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обелва и настъргва. Обърква се с оцета, лимоновия сок и меда. Оставя се така поне половин час, като от време на време се разбърква.

Когато е готово, се отцежда отделилият се сок.

В купа се слагат измитият и отцеден червен боб, нарязаното на ситно зеле и наситненият копър. Към тях се добавя цвеклото. Слага се сол и малко зехтин.

По желание може да се добави още оцет, лимон или мед. Разбърква се добре и салатата е готова за сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар