Бърз и фин сладкиш

04/01/2013
Дани
отДани Новак
"Нежен сладкиш, с който да почерпите най-скъпите си гости "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 626
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с пудрата захар, като добавите едно по едно яйцата, а след това и млякото. Пресейте брашното със содата и бакпулвера и ги добавете към масления крем.

Разбъркайте много добре и сипете сместа в набрашнена и намаслена тава. Изпечете блата в умерена фурна. Изпеченият блат обърнете върху масата и след като е напълно изстинал, го разрежете на 2 отделни блата.

Сварете захарен сироп от 200 мл вода и кристалната захар и го ароматизирайте с ванилия или лъжица ром. Разбийте мармалада с лимонова кора и лъжица вода.

Първият блат се сиропира, маже се с мармалада и по желание с малко разбита сметана. Сложете втория блат, сиропирайте и намажете със сметана.

Може да нарежете този бърз и фин сладкиш на пастички или да го поднесете нарязан като торта.подобни рецепти тук

5 6
4 7
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар