Агнешки курбан за здраве

09/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206284776315
"Точно както си му е редът по канона - Агнешки курбан за здраве "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 612
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • карантия - 300 г сварени и нарязани ситно
  • морска сол - 2 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва с костите на парчета. Измива се добре на течаща вода, после се залива с 3 литра студена вода в голяма тенджера заедно с глава лук. Ако има ципи, се отделят.

Поставя се тенджерата на котлона и се вари на умерен огън без капак. Когато се образува отгоре пяна, с решетъчна лъжица се припенва.

Свареното месо се изважда, бульонът се прецежда. Ако месото е шилешко или овче, се вари по дълго време.

Връщаме месото в бульона заедно с карантията и добавяме дафинов лист, черен пипер и сол на вкус. Варенето продължава на тих огън още малко, докато месото само се отдели от кокала.

Сервираме курбана горещ, като първо се загребва с черпак от дъното с месото, после се сипва малко чорба и накрая малко от мазното отгоре. Така се сипва по нашенски.

Добър апетит, бъдете здрави!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!