Беконови скоунс

09/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесват се брашно и масло на хлебни трохи. Добавя се щипка сол и бакпулверът. След това се добавя яйцето и се размесва, а после и сметаната.

Ако тестото е много лепкаво, се добавя още брашно.

Двете яйца се сваряват и нарязват на малки кубчета, кашкавалът също се нарязва със същия размер.

Беконът се реже на малки парченца и се пържи без мазнина на тих огън, докато се разтопи мазнината и останат хрупкави късчета.

Към тестото се добавят нарязаният на малки кубчета кашкавал, сварени яйца, нарязани на дребно и късчетата предварително изпържен бекон, но без мазнината.

Замесва се тесто и с помощта на брашното, като се потупва с ръце, се оформя правоъгълник. Изрязват се квадрати и от тях триъгълници.

Редят се в намазнена и посипана с брашно тава на разстояние едно от друго.

Пекат се до зачервяване в силно загрята фурна до 220 градуса. По желание могат да се намажат с яйце или жълтък.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!