Бакалярос с ориз и картофи

09/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7834933140
"Топ предложение за ценителите на рибните ястия - бакалярос с ориз и картофи "
Приготвяне18 мин.
Готвене60 мин.
Общо78 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на тънки шайби, лука направете на полумесеци и двата зеленчука подредете по краищата на намазнена обилно тавичка, така че в центъра да остане празно.

Поръсете със сос, сух копър, още зехтин и малко вода и сложете в загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути или докато зеленчуците омекнат добре.

След като това се случи, в центъра на тавичката сипете ориза, предварително измит от нишестето и го овсусете със черен пипер и сол.

Налейте вода 3 пъти от обема на ориза или толкова колкото изисква видът, който използвате.

Печете, докато се поеме всичката вода и ястието остане на мазнина, след което поставете отгоре рибните филета с кожата надолу (ако вашите имат такава).

Поръсете с още зехтин, сол, лимоновия сок и натрошени орехи и пъхнете във фурната за още 10 минутки.

Времето за печене зависи и от дебелината на филетата, затова ако вашите са тънки или без кожа, редуцирайте малко времето във фурната.

Готовото ястие поднесете топло.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар