Цалапишки бабек

20/02/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Само с вас споделяме рецептата за цалапишки бабек, която се предава от поколение на поколение в Цалапица!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 055
  • Преглеждания за месеца1913
  • Преглеждания за седмицата1748
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • сол - 20 г
  • копър - 1 с.л. счукан
  • черен пипер - 3 г
  • червен пипер - 20 г
  • шкембе - свинско 500 г (1 бр.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни късчета. Смелете го едро или го накълцайте със сатъра ситно, посолете го и го оставете да престои една нощ, а може и без да престоява.

Добавете подправките и разбъркайте сместа добре.

Напълнете шкембето много добре, така че да няма никакъв въздух. Зашийте го или го завържете стегнато от двете страни.

Поставете бабека 5-6 дни над огнище, за да се опушва. След това го окачете да съхне на сухо и проветриво място. Бабекът трябва да е готов за консумация след 3-4 месеца.

Най-вкусен става, след като го позапечете на жар.подобни рецепти тук

5 8
4 9
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Рангел
Рангел
10.12.2014 14:12
Това не е истинската рецепта за Цалапишки Бабек
15
0
Йордан
Йордан
18.11.2013 01:42
Милко , Милко , Милкооо! правил си и ти някога Цалапишки бабек ама на сън !
10
0
Jorkata 52
Jorkata 52
02.10.2013 14:04
Само до жителките на с.Цалапица . Как се нарича живеща булка в Цалапица- цалаПИЧКА ли ?
13
3

Виж всички коментари или напиши такъв