Солунска баница с пресен лук и сирене

10/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
"Всички пътища водят към ... Солун, защото знаете ли там каква разкошна баница с пресен лук и сирене правят "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 794
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В равни количества зехтин и масло се запържват нарязаните на тънки колелца лук за 5-6 минути под капак на тих огън.

Овкусява се с малко риган и се охлажда, като се налива студеното прясно мляко.

Когато е охладен лукът, прибавяме яйцата и натрошеното сирене.

Кръгла тава се маже със зехтин. Взимат се две кори между тях се мажат със зехтин.

В единият край се поставя от плънката и се навива на руло. Всяко руло се поставя в тавата от средата на тавата към края.

Продължава се по същия начин, докато свършат корите и плънката.

Пече се в предварително загрята фурна около 180 градуса до зачервяване около 40-50 минутиподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Яница Николова
Вкусотия!
0
0
Петя Цанкова
Петя Цанкова
12.05.2018 00:08
Изключително вкусна и свежа баница! Благодаря за рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!