Солунска баница с пресен лук и сирене

10/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач205212
"Всички пътища водят към ... Солун, защото знаете ли там каква разкошна баница с пресен лук и сирене правят "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 370
  • Преглеждания за месеца6369
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В равни количества зехтин и масло се запържват нарязаните на тънки колелца лук за 5-6 минути под капак на тих огън.

Овкусява се с малко риган и се охлажда, като се налива студеното прясно мляко.

Когато е охладен лукът, прибавяме яйцата и натрошеното сирене.

Кръгла тава се маже със зехтин. Взимат се две кори между тях се мажат със зехтин.

В единият край се поставя от плънката и се навива на руло. Всяко руло се поставя в тавата от средата на тавата към края.

Продължава се по същия начин, докато свършат корите и плънката.

Пече се в предварително загрята фурна около 180 градуса до зачервяване около 40-50 минутиподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петя Цанкова
Петя Цанкова
12.05.2018 00:08
Изключително вкусна и свежа баница! Благодаря за рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв