Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка с лук

Питка с лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Питка с лук1 / 2
06/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ей такава вкусотия спретнахме за вас днес, а вие ще трябва да изберете с какво да я поднесете!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 глави, големи
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в сгорещения зехтин, като добавите малко от захарта.

Разтворете маята в леко топлата вода и останалата захар. След 20 минути я добавете към пресятото брашно и добавете лука.

Замесете гладко тесто и оформете на овална питка. Сложете я в тава с хартия за печене.

Оставете питката да втаса до удвояване на обема и я сложете да се изпече в предварително загряна фурна за около 30-40 мин.

Добре е да сложите във фурната купичка с вода, която да овлажнява въздуха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Jordanova
Jordanova
Стана прекрасна! Доволна съм от рецептата.
02.02.2015 07:24
1