Родопски Брашненик

10/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 588
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, солта и водата. Оставете го за около 20 минути, за да си" почине".

В купа разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене, млякото със содата, брашното и солта. Разбъркайте.

Разделете тестото на две топки, като едната е по-голяма.

Разточете голямата топка на тънка кора.

Намажете дъното на подходяща тава за печене обилно с масло.

Поставете кората, като оставите крайчетата да висят. Изсипете плънката и полейте с масло.

Разточете и другата топка на тънка кора. Поставете я внимателно върху плънката. Загънете крайчетата от долната кора и оформете, като покриете плънката от всички страни. Намажете с масло.

Сложете тавата във фурната и включете долен реотан за около 10-15 минути на 180 градуса.

След това включете и горните реотани и допечете до златисто.

Може да изпечете на плоча, като обърнете брашненика и допечете и от другата страна.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!