Първомайска лазаня

10/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:
Каймата се запържва, киселите краставички се нарязват на ситно.

За тестото:
Разбиваме яйцата, добавяме солта, зехтина и брашното. Омесваме тесто и го оставяме да почине, докато се приготвя сосът. Тестото трябва да е леко лепкаво.

В сгорещеното олио за около 20 секунди се пасират нарязаните лук и печени червени пиперки, нарязани на ситно. Поръсва се с червения пипер.

Деглазира се с виното и се оставя да изври. Добавят се пасираните домати, подправя се и се оставя да ври на тих огън около 15 минути. Тестото се разделя на три части и се разточва на много тънка кора, като се поръсва обилно с брашно.

Оформя се на правоъгълна кора, от която се изрязват малки правоъгълници с размер педя на четири пръста. Пускат се по 3-4 в тенджера с подсолена вода, която е на точката на кипене. Когато изплуват, се вадят и се потапят в леденостудена вода, а след това се вадят и се редят върху чиста кухненска кърпа.

Ако е необходимо да се редят една върху друга, се поръсват със зехтин, за да не се залепят.

В правоъгълна тава се разпределя малко сос, редят се кори, върху тях плънката, върху нея кори, сос, плънка. Най-отгоре се завършва с кора, върху нея сос и резени кашкавал.

Лазанята се пече се при 180 градуса за около 30 минути в предварително загрята фурна. Тавата е покрита с фолио. Пече се, докато набъбнат корите.

Престоява 10 минути след печене, за да отдръпне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар