Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от червено цвекло

Конфитюр от червено цвекло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Конфитюр от червено цвекло1 / 2
05/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5 бурканчета
"Защо ли направо не са го кръстили конфитюр за пържоли"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 кг.
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете червеното цвекло.

Разтворете захарта в 2 ч.ч. топла вода и бъркайте захарния сироп в голям съд на котлона.

Добавете настърганото цвекло и бъркайте. Оставете сладкото да се вари, докато всичко се спои и добре, като бъркате регулярно.

По време на варенето добавете джинджифил на вкус, а към края може да добавите натрошени орехи по желание.

Изключете котлона и разбъркайте конфитюра от червено цвекло. По желание може леко да го пасирате. Разсипете в бурканчета, затворете плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: