Печен Заек в пръстен гювеч

11/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Слагате заека в гювеча и се запасявате с търпение - уверяваме ви, че чакането си заслужава "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 222
  • Преглеждания за месеца621
  • Преглеждания за седмицата285
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. (ако е по голям - 1/2)
  • картофи - 600 - 700 г
  • стар лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • млечен чесън - 1 глава - скилидките
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • доматен сок - 250 мл
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, поръсете със сол, червен пипер и олио. С ръце хубави натрийте месото и добавете малко черен пипер и джоджен.

Картофите нарежете на едри парчета, лука, чушките и морковите - на по дребни парченца.

Сложете всички продукти в гювеча и разбъркайте хубаво, след което сипете доматения сок и малко вода.

Ако обичате повече аромати, поръсете още от подправките и добавете скилидките чесън.

Печете в умерена фурна за около 2 часа, след което накрая запечете без капак.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!