Суперлесни пържени питки с кайма

11/05/2018
Анонимен
отАнонименНовак30
"Ароматни питки с кайма, които се приготвят за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тесто - 1 бр. купено / готово
  • кайма - 500 - 600 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме тестото на топки с големината на шепичка, разточваме ги да се получат плоски кръгчета.

С помощта на виличка слагаме слой кайма* по средата и я разпределяме равномерно по повърхността на тестяното кръгче.

Подгъваме ръбчетата на кръга навътре (нещо като цветенце) и дооформяме с ръка питката, за да се получи равна форма.

ВАЖНО е да се сложи в нагорещения тиган с каймата надолу и на бавен огън да се пече по около 5 мин от всяка страна.

Пече се на бавен огън, за да не остане каймата сурова вътре в питката, което е честа грешка, която дори и аз допускам, дори и майка ми, която ме научи на тази рецепта.

*Аз използвам по-често готова кайма, т.е. овкусена. Ако използвате неовкусена кайма, можете да я овкусите в една купа с 2 щипки сол, 2 щипки черен пипер и да чукнете 1 яйце и с ръце да я омесите. Може да добавите и 1/2 глава ситнонарязан лучец.

Добър апетит! ! ! :))подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар