Бебешки обяд с елда, броколи и морков

10/05/2018
Super MamA
отSuper MamAНовак30
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим елдата в съотношение на елдата към водата 1:2, но ако искате да е по-разварена и да я използвате под формата на каша (както в случая), можете да добавите повече вода.

Елдата се вари на силен огън за 5 мин, на среден огън - за 7 мин, и на най-ниската степен на котлона - 3 мин.

След като се е сварила, се маха от котлона, но не се отхлупва, а се слага върху капака ѝ хавлиена кърпа и се оставя да почива така около 15-тина мин.

През това време варим моркова и броколито в отделна тенджерка. Проверяваме с виличка дали са готови, ако са меки, значи са се сварили напълно.

Отцеждаме зеленчуците и ги добавяме в купичка заедно с елдата и магданоза, слагаме масълце и след като се разтопи маслото, пасираме всички съставки, като добавим 30 мл вода, за да стане по-течна консистенцията на кашата и е по-лесно за детето да я хапва.

Получихме един обяд, богат на желязо, за вашите мъници :))подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар