Христова Риба на Фурна

10/05/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Можем само да спекулираме защо е кръстена така, но обещаваме, че е ужасно вкусна "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 557
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и ако не е почистена, се почиства. Нарязва се на едри парчета. След това се посолява, поръсва се с черен пипер и риган и
така се оставя за 15 минути.

В тиган рибата, оваляна в брашно, се пържи от двете страни леко, колкото да се запечати в брашното. Оставя се настрана.

В тигана се запържва също леко нарязаните лук и морков.

Доматеното пюре се размива в топла вода - около 2 ч.ч./200 мл чашата/. Излива се при морковите, добавя се 1 ч.л. захар, посолява се, добавя се и
универсалната подправка, черният пипер, ригана, дафиновият лист и малко нарязан магданоз.

Така приготвен сосът след 2-3 минути се излива в тава.

Мерлузата се подрежда отгоре и ястието се запича за около 20-25 минути.

Украсява се с още магданоз и се поднася.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Таня Левенова
Рибата по тази рецепта е много вкусна-Христова е заради лекотата в рецептата ,подходяща за празника на Христос ..
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря за разяснението, наистина не знаех.
0
0
Ваня Георгиева
Таня, защо се нарича така тази риба? Рецептата е страхотна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!