Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пиле със сини сливи по Тетевенски

Пиле със сини сливи по Тетевенски

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401654
Пиле със сини сливи по Тетевенски1 / 2
10/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 4 глави
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сини сливи - 300 - 400 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на порции и се изпържва до златисто в сгорещеното олио. Добре е да е подсушено, за да не пръска. Обръща се с дървена лъжица, а не с вилица, за да не се надупчи и да изтича сокът.

Изпърженото месо се вади. В същата мазнина се задушава нарязаният на полумесеци лук под капак за около 5-10 минути до омекване.

Към омекналия лук се добавя доматеното пюре. Поръсва се с брашното.

Бърка се енергично, за да не стане на бучки. Разрежда се с вода, като се прибавя и водата, в която предварително сме накиснали сливите.

Посолява се и се поръсва с черен пипер. След като кипне, се връща месото и ври на тих огън, докато се свари месото.

Добавят се сливите, подправя се с канела и се оставя да къкри още 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: