Плескавица с кашкавал

06/01/2013
"Отворете сърцето си за най-доброто от Сръбската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 385
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес свинско и телешко
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. лют
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • кашкавал - 150 г на кубчета
  • чесън - 1 - 2 скилидки, скълцан, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти с подправките в голяма купа и омесете добре сместа.

От нея оформете 3 или 4 плескавици в намазнени ръце, като добре ги оформите с овална и равна форма.

Изпечете плексавиците на скара, плоча или тиган до хубав загар от двете страни.

Поднесете плескавицата с кашкавал с гарнитура от настъргани моркови, червено цвекло и зеле, както и пържени картофи.подобни рецепти тук

5 19
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.05.2016 09:26
не се ли разпада като го сложите на скарата?
0
0
Курдо Коленков
Курдо Коленков
20.01.2014 17:01
Нищо общо с 'плескавица' - по-добре такива НЕизпробвано и малоумни съчинения ги махнете от тук, някой ще вземе да се излъже !
4
3
Delfina
Delfina
28.08.2013 20:27
Днес направих тези плескавици за вечеря и съм доволна от резултата. Струва си да се направят- бързи са, лесни и вкусни. Аз добавих и топено сирене и песен лук.
1
4

Виж всички коментари или напиши такъв