Печени дюли

от ДаниНовак
06/01/2013
"Любим десерт, чийто аромат ни показва, че есента вече е тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 559
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете дюлите и ги нарежете на парчета. Почистените и нарязани дюли слагайте във вода с малко лимонов сок, за да не почерняват.

Във всяко парченце забождайте по 1-2 карамфилчета. Подреждайте дюлите в тава с 1 пръст вода и ги поръсете обилно със захар и малко канела по желание. Леко ги разбъркайте.

Сложете ги да се пекат в умерено загряна фурна. Щом водата заври, намалете температурата и ги доизпечете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Тео
Тео
29.09.2013 15:46
По този начин опечените дюли имам намерение да сложа в бурканчета и да ги стерилизирам , тъй като имам повече дюли и вместо да правя компот мисля, че така ще е по-добре. А сладко вече направих. Благодаря за идеята.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти