Лапад стерилизиран в буркани за зимата

11/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо648
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лапад
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесен начин да съхраним и запазим вкусовете и полезните съставки на пролетни зелении, консервирайки ги в буркан.

Измийте внимателно листата от лапада. Сгънете ги на две и прекарайте острието на нож точно покрай жилата, за да я премахнете.

Кипнете вода със сол в тенджера и бланширайте листата на лапада за минута -две.

Ако желаете да съхраните по-едрите листа, използвайки ги за сарми, бланширайте първо тях за минута.

Непосредствено след топлинната им обработка ги топнете в съд с ледена вода. Отцедете и внимателно ги подредете в подходящи буркани.

Отцеденият лапад за готвене нарязваме на едро и поставяме в сухи буркани, притискайки го плътно.

Стерилизираме 20 минути от кипването на водата.

Лападът е чудесна съставка в много рецепти, с които ще разнообразим зимната трапеза - като пюре от лапад, яхнии, задушен с ориз, супа, зелена баница, гювеч, каша, пържен с праз и яйца, сармички от него и много други вкусотии.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!