Качамак с тиква

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Качамак с тиква1 / 2
11/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • вода 1 - 1.2 л
  • царевично брашно 4 шепи
  • тиква - 300 г настъргана сурова
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 300 г
  • сирене
  • извара
  • пръжки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства извива и настъргва на едро ренде.

На слаб огън се слагат брашното и тиквата в хладката вода със сол и се оставят, докато заври, като се правят дупки с дръжката на лъжицата.

След това се сваля от огъня и се разбърква добре с лъжицата. Изсипва се в съд, намазан с мазнина, и се гарнира с кисело мляко и по желание със сирене, извара, пръжки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: