Ликьор от праскови

11/05/2018
Приготвяне6 мин.
Общо6 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • праскови - 5 бр., презрели Захар ванилия - 2 бр. ракия - 1 л (може и спирт)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се измиват и почистват от костилките. Изстисква се сокът или със сокоизстисквачка.

Колкото чаши сок сме получили, толкова и ракия или спирт /но трябва да е чист, не метилов или дестилат, който се разрежда предварително/.

На всяка чаша сок се слагат и по 3 с.л.захар (пълни) и ванилиите.

Налива се в стъклена бутилка и от време, на време се разклаща, за да се разтвори захарта.

Първите два-три дена държим ликьора на слънце, трябва да добие тъмнооранжев цвят.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Джина Димитрова
После се прибира ,зада не стане кафяв.Трябва де е по светъл,нали е от праскови.
0
0
Джина Димитрова
Консумира се тогава ,когато захарта напълно се е разтворила и няма захарна утайка на дъното.
0
0
Йорданка Ковачева
Да, но веднага ли може да се консумира или трябва да престои още време?
0
0
Йорданка Ковачева
Първите два дни държим ликьора на слънце, ок, а оттам нататък какво се случва? Готов е за консумация или трябва да престои още време на тъмно примерно?
0
0
Джина Димитрова
Консумира се след като захарта е напълно разтопена и определено охладен!Бон апети!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!