Салата с листа от глухарче, нахут и хрупкава беконова поръска

11/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4701865121
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прясно набрани листа от глухарче. За да намалим нагарчащия им вкус, ги накисваме за 30 минути в студена вода. Отцеждаме добре и подсушаваме. Подреждаме ги в салатна чиния.

Картофите сваряваме в кипяща подсолена вода. След като се охладят, ги нарязваме на кубчета.

Бекона нарязваме на ленти и запичаме до златиста коричка в нагорещен тефлонов тиган.

В него запичаме и шалота, нарязан на дебели шайби.

В пасатор поставяме печения шалот и съставките за дресинга. Пасираме до гладкост.

В блендер слагаме чабатата на хапки и бекона, смилайки ги на трохи.
Оставяме няколко хрупкави чипса от бекона за аранжиране.

Пошираме рохки пъдпъдъчи яйца.

Поднасяме салатата, овкусена с дресинга преди консумация.

Отгоре прибавяме хрупкавата беконова поръска.

Завършваме с рохко яйце и чипс от бекон.

Декорираме с цветчета от невен и синчец.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар