Ориенталска паста

11/05/2018
Анонимен
отАнонименНовак516
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода.

Морковите се нарязват на лентички. Лукът се нарязва на едри кубчета, гъбите също се нарязват по на едро (ако са малки, се оставят цели или се режат на половинки).

В дълбок тиган се сгорещява олио (или масло, или зехтин), в него се пуска дафиновият лист и след това се слагат морковите. След 2 мин се добавят и гъбите.

Зеленчуците се задушават, докато морковите започнат леко да омекват. Прибавя се лукът. Всичко се задушава още десетина минути, като се внимава зеленчуците да не се преготвят. Трябва да останат леко хрупкави.

Накрая прибавяме всички подправки и сметаната. Разбъркваме 2-3 мин и сваляме от огъня. Добавяме пастата и сервираме с настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар