Картофи на фурна с хрупкава маслена коричка от корнфлейкс

11/05/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Има печени картофи на фурна, но има е най-невероятните картофи с хрупкава маслена коричка, на които няма да устоите "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 511
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват. Нарязват се на средно големи кубчета и се поставят в тенджера с достъчно подсолена вода. Оставят се да се бланшират за около 15 мин. Времето на готвене се измерва след завирането на водата.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят настрана до ползването им.
Сиренето се настъргва.

Маслото се разтопява, оставя се настрана.

Приготвя се бульонът, оставя се настрана да се охлади.

В дълбока купа се изсипва сметаната, настърганото сирене Чедър и крема сиренето, лук на прах, черен пипер, индийско орехче, солта, щипка чесън на прах, 3 с.л. от охладеното разтопено масло. Бавно се добавя охладен зеленчуков бульон. Разбърква се до хомогенна смес.

Готовите охладени бланширани картофи се добавят и всичко се разбърква до еднородност.

Изсипва се в леко намаслена керамична тавичка.

Разтопеното масло се изсипва в дълбоко найлоново пликче, отгоре се изсипва корнфлейксът. Затваря се и с ръце се леко се намачква във всички посоки за да се овлажни добре корнфлейксът. Изсипва се върху картофите, разпределя се.

Пече се на 180 градуса до златиста хрупкава коричка.

Източник: So Deliciousподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар