Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Картофено руло с колбас, кашкавал и топено сирене

Картофено руло с колбас, кашкавал и топено сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Картофено руло с колбас, кашкавал и топено сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 6
11/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно и .... вече изядено - опитайте нашето супер руло с колбас, кашкавал и топено сирене"

Необходими Продукти

  • колбас - 1 пръчка траен, нарязана
  • картофи - 600 - 700 г
  • кашкавал - 4 бр. слайс
  • топено сирене - 4 бр. слайс
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се пасират на пюре. Добавят се брашното, сол, черен пипер и риган. Чесънът се пресова и се чукват яйцата. Сместа се разбърква хубаво.

Върху кухненска хартия се нареждат по 7 бр. от нарязания колбас хоризонтално и вертикално - да се получи квадрат.

Колбасите внимателно се намазват с картофената смес. Отгоре се нареждат слайсовете кашкавал и топено сирене.

С помощта на хартията се увива на руло и се увива добре с нея.

Прехвърля се в подходяща тава и се пече в загрята фурна на 20 градуса.

След като бъде готово, изчаква се малко да се поохлади и се маха хартията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: