Алфахори

11/05/2018
"Изумително е как някои хора спазват диети, при условие, че на света има неизядени алфахори "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесват се брашното, нишестето, содата и бакпулверът.

В купа се размесват разтопеното краве масло и захарта. Добавя се и лимоновата кора и се разбива за около 5 минути, докато побелее и удвои обема си.

Най-добре е да се разбива с дървена лъжица. Изсипва се към брашното и нишестето и се бърка. Постепенно се добавят жълтъците, конякът и ванилията.

Замесва се тесто, което е ронливо. Ако е необходимо, се добавя и много малко вода.

На набрашнен плот се разточва кора, от която се изрязват кръгчета /еднакви/.

Редят се в намаслена тава, като се внимава да не се начупят, и се пекат за около 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Не бива да се препичат, да не се зачервяват, но да са твърди.

Охлаждат се и се слепват с конфитюр, сладко или течен шоколад.

Притискат се, така че сладкото да излезе от краищата и по него се полепват кокосовите стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар