Алфахори

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401624
Алфахори3 / 4
11/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25
"Изумително е как някои хора спазват диети, при условие, че на света има неизядени алфахори"

Необходими Продукти

  • нишесте - 150 г
  • брашно - 100 г
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • краве масло - 100 г
  • захар - 75 г
  • лимони - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • конят - 1 с.л.
  • ванилия
  • конфитюр - 1 бурканче сладко или течен шоколад
  • кокосови стърготини - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесват се брашното, нишестето, содата и бакпулверът.

В купа се размесват разтопеното краве масло и захарта. Добавя се и лимоновата кора и се разбива за около 5 минути, докато побелее и удвои обема си.

Най-добре е да се разбива с дървена лъжица. Изсипва се към брашното и нишестето и се бърка. Постепенно се добавят жълтъците, конякът и ванилията.

Замесва се тесто, което е ронливо. Ако е необходимо, се добавя и много малко вода.

На набрашнен плот се разточва кора, от която се изрязват кръгчета /еднакви/.

Редят се в намаслена тава, като се внимава да не се начупят, и се пекат за около 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Не бива да се препичат, да не се зачервяват, но да са твърди.

Охлаждат се и се слепват с конфитюр, сладко или течен шоколад.

Притискат се, така че сладкото да излезе от краищата и по него се полепват кокосовите стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: