Пиле Адобо по филипински

12/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме ябълковия оцет и соевия сос.

Настъргваме джинджифила и чесъна на едро. Разрязваме лютата чушка на две по дължина и отстраняваме семенната част.

Накъсваме на едро листата от кориандъра.

Смесваме солта, черния пипер и кърито. Обтриваме добре пилешкото месо. Поставяме ги в тавичка. Върху бутчетата поръсваме с аромати - джинджифила, чесъна и кориандъра.

Заливаме със сосовете, добавяме дафина. Поставяме месото в хладилник да се маринова за 2 часа.

За приготвянето на ориза ни е необходимо да загреем зехтина в нагорещена тенджера.

Сотираме нарязаните на ситно чесън и лук. Овкусяваме със сол и черен пипер. Прибавяме кокосовите стърготини, предварително запечени в сух тиган (моите са пресни, домашно съхранени и затова топлинната им обработка е излишна).

Добавяме ориза и разбъркваме добре, докато той промени цвета си. Добавяме граха и пилешкия бульон. Захлупваме съда и готвим около 15 минути на слаб огън, докато течността се абсорбира напълно.

Оставяме ориза да почине, покрит с памучна кърпа, а върху нея - капака от съда.

Пилешкото месо поставяме в нагорещен тиган със зехтин, задължително с кожата на долу. Запечатваме ги до златисто от двете страни.

Добавяме соса от марината и вода. Захлупваме съда и готвим на умерен огън около 15 минути.

Отхлупваме капака и оставяме соса да се редуцира почти напълно.
Поднасяме пилешкото бутче, гарнирано с ориз и грах. Поливаме с божествения ароматен сос и поръсваме с кокосови стърготини.

Аранжираме с листа кориандър и лайм.подобни рецепти тук

Препоръчано по темата

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!