Запечени тиквички с кайма и домати

12/05/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74723023932
"Топли или студени - всякак са вкусни и са толкова лесни за приготвяне "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо264
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г
  • тиквички - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • белени домати - 300 г консерва белени
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват на две по дължина. С помощта на лъжица внимателно се издълбава сърцевината, за да се получат "лодки".

Кромидият лук и скилидките чесън се обелват и нарязват на ситно. Морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Доматите също се наситняват.

В тиган се налива олиото и се слага каймата. Пържи се, докато стане на трохи. Към нея постепенно се добавя лукът, чушката, морковът и накрая - наситнените белени домати от консерва и чесънът. Оставя се няколко минути да покъкри на котлона, посолява се с подправки на вкус и се отстранява от огъня.

Тиквичките се нареждат в леко намаслена тавичка. С помощта на лъжица се пълнят със сместа. Ако ви остане от сместа, я сипете отстрани на тиквичките.

Тавичката се слага в предварително загрята фурна на 180 - 200°C и се пече на средна решетка до готовност - около 20 - 25 минути.

Пълнените тиквички могат да се сервират както горещи, така и студени - според предпочитанията ви. И в двата случая са много вкусни!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!