Виенска Торта Линд

12/05/2018
Анонимен
отАнонименНовак2121
"Да ни прощава Моцарт, но под виенска класика разбираме именно Виенска торта Линд "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 578
  • Преглеждания за месеца2578
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити с какао - 400 г
  • еспресо - 30 мл кафе
  • масло - 100 г
  • За крема
  • тъмен шоколад - 400 г
  • сладкарска сметана - 450 мл
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 50 - 100 г
  • желатин - 10 г
  • вода - 100 мл
  • За глазурата
  • тъмен шоколад - 100 г
  • сладкарска сметана - 50 мл
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с еспресото и разтопеното масло. Бъркаме, докато се получи смес, която да може да се оформи, ако маслото не е било достатъчно, може да се добави малко вода.

Сместа я слагаме във форма за торта и я заглаждаме.

Слагаме на водна баня желатина, за около 10 минути да се сгъсти и после го прибавяме към разтопения шоколад.

Разбиваме сладкарската сметана със захарта до гъст крем и към нея прибавяме шоколадовата смес и разбъркваме внимателно.

Получената смес я изливаме върху бисквитената основа и заглаждаме.

Приготвяме и глазурата, като разтопим шоколада със сладкарската сметана и захарта и оставяме да се охлади.

После изливаме глазурата във формата, като може да се декорира и с нещо допълнително по желание.

Тортата се слага в хладилника за една нощ да стегне.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар