Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювечета»Гювечета с пилешко и зехтин

Гювечета с пилешко и зехтин

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689621
Гювечета с пилешко и зехтин
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
12/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • зехтин - 5 с.л.
  • картофи - 300 г
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • кромид лук - 2 глави
  • кисели краставички - 2 бр.
  • вода - 90 мл
  • галета - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с пилешкото филе, което нарязваме на средно големи кубчета, прехвърляме в купа и овкусяваме със сол, черен пипер, малко босилек и 5 с.л. зехтин. Покриваме го със свежо фолио и го оставяме в хладилник за 30 мин.

През това време приготвяме останалите продукти. Измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета (средни) картофите.

След това ги разпределяме в 3 гювечета. Поръсваме с малко сол.

Отгоре им разпределяме почистените и нарязани на лентички чушки.

Изваждаме маринованото пилешко филе и го разпределяме по равно в гювечетата. Добавяме и нарязания на полумесеци лук, а най-отгоре поръсваме с наситнените краставички.

Заливаме гювечетата с по 30 мл вода. Поръсваме с по 1 с.л. зехтин и за финал с по 1 с.л. галета.

Затваряме ги и печем на 220 градуса за около 50 мин или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: