Ориз със зеленчуци и свинско месо

12/05/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585885
"Добавете към класическото свинско с ориз малко зеленчуци и гледайте за колко време ще свърши тавата с яденето "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления лук и го режем на дребно. Чушката също я почистваме и режем на дребно. Розичките от броколи ги нарязваме на парченца. Магданоза го режем на ситно, трябва ни около 3 с.л. нарязан за вкус, цвят и аромат в ястието.

В тиган слагаме олиото да се сгорещи. Измиваме месото и го нарязваме на хапки. Позапържваме го в олиото. Изваждаме го в чиния за кратко на страни.

В същото олио, ако е необходимо добавяме още малко, слагаме нарязан на дребно зелен лук и задушаваме. Като е готов, добавяме ориза и разбъркваме, докато стане прозрачен.

Добавяме чушката, царевицата, броколите и граха. Разбъркваме и оставяме да се задуши. В гореща вода разтваряме бульонче. Наливаме малко от бульона около ½ ч.ч и разбъркваме.

Готви се на тих огън за кратко. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме.

В тава изсипваме всичко и разбъркваме. Наливаме всичкия останал бульон.

Добавяме на места месото. Печем в загрята на 220°C фурна.

Към края слагаме магданоза отгоре.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!