Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Ориз със зеленчуци и свинско месо

Ориз със зеленчуци и свинско месо

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Ориз със зеленчуци и свинско месо
Снимка: Марияна
1 / 4
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Добавете към класическото свинско с ориз малко зеленчуци и гледайте за колко време ще свърши тавата с яденето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • зеленчуков бульон - 1 бр. кубче на Маги
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зелен лук - 4 бр.
  • зелени чушки - ½ бр.
  • царевица - 1 ч.ч.
  • грах - 1 ч.ч.
  • броколи - 3 розички
  • магданоз - 3 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления лук и го режем на дребно. Чушката също я почистваме и режем на дребно. Розичките от броколи ги нарязваме на парченца. Магданоза го режем на ситно, трябва ни около 3 с.л. нарязан за вкус, цвят и аромат в ястието.

В тиган слагаме олиото да се сгорещи. Измиваме месото и го нарязваме на хапки. Позапържваме го в олиото. Изваждаме го в чиния за кратко на страни.

В същото олио, ако е необходимо добавяме още малко, слагаме нарязан на дребно зелен лук и задушаваме. Като е готов, добавяме ориза и разбъркваме, докато стане прозрачен.

Добавяме чушката, царевицата, броколите и граха. Разбъркваме и оставяме да се задуши. В гореща вода разтваряме бульонче. Наливаме малко от бульона около ½ ч.ч и разбъркваме.

Готви се на тих огън за кратко. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме.

В тава изсипваме всичко и разбъркваме. Наливаме всичкия останал бульон.

Добавяме на места месото. Печем ориза в загрята на 220°C фурна.

Към края слагаме магданоза отгоре.

Оризът със зеленчуци и свинско месо е готов.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: