Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Различна Баница със Пиле и Ориз

Различна Баница със Пиле и Ориз

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Различна Баница със Пиле и Ориз
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
13/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Останало ви е пиле с ориз, а ние имаме чудесна идея какво точно да направите с него"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 150 г (сварено)
  • ориз - 5 с.л.
  • кромид лук - 1/4 малка гравичка
  • краве масло - 30 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • кори за баница - 2 листа
  • за заливката
  • готварска сметана - 15 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола наливаме малко вода, прибавяме обелената четвъртинка кромид лук, посоляваме и слагаме на котлона да заври. Добавяме ориза. Варим и внимаваме да не се превари. Отстраняваме лука и отцеждаме от водата.

Ориза смесваме с накълцаното пилешко месо. Овкусяваме със черен пипер и сол.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и 1/2 от количеството прибавяме в плънката.

Взимаме корите за баница, една по една намазваме с топено краве масло и разпределяме от плънката. Първата кора навиваме на руло, след това на охлюв и поставяме в средата на предварително намаслен сахан или малка тавичка. С второто руло продължаваме витата баница и запълваме целия сахан.

В купичка разбиваме яйцето заедно с готварската сметана и щипка сол.

Поливаме отгоре баничката и поръсваме с останалото количество настърган кашкавал и топено масло.

Слагаме баницата в предварително загрята фурна на 195 градуса и печем до готовност.

За направата на баницата спокойно може да ползвате останало в хладилника пиле с ориз.

Сервирайте баницата топла с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: