Грис халва с канела и орехи

12/05/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6602565843
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе с машинка орехи.

Слагаме олиото в тенджерка на котлона. Като се сгорещи олиото, слагаме гриса. Запържва се грисът в олиото до златисто.

Бъркаме бързо и непрекъснато сместа с дървена лъжица. Дърпаме сместа от котлона и слагаме вътре захарта и пак я връщаме на котлона.

Бъркаме много добре. Наливаме постепенно водата и бъркаме много добре.

Непрекъснато бъркаме всичко на котлона. Добавяме за аромат пакетче прахче ванилия, ¼ ч.ч. смелени орехи и канелата. Бъркаме до сгъстяване на сместа, но не прекалено.

Наливаме в купички получения десерт. Оставя се да изстине и после поръсваме с останалите орехи отгоре.

Поднасяме десерта с горчиво ароматно кафе.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Надя Радева
Надя Радева
14.05.2018 12:13
Стана доста вкусно :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв