Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Грис халва с канела и орехи

Грис халва с канела и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Грис халва с канела и орехи
Снимка: Анонимен
2 / 3
12/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Десерт, който прекрасно подчертава аромата на кафето"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче обикновено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе с машинка орехи.

Слагаме олиото в тенджерка на котлона. Като се сгорещи олиото, слагаме гриса. Запържва се грисът в олиото до златисто.

Бъркаме бързо и непрекъснато сместа с дървена лъжица. Дърпаме сместа от котлона и слагаме вътре захарта и пак я връщаме на котлона.

Бъркаме много добре. Наливаме постепенно водата и бъркаме много добре.

Непрекъснато бъркаме всичко на котлона. Добавяме за аромат пакетче прахче ванилия, ¼ ч.ч. смелени орехи и канелата. Бъркаме до сгъстяване на сместа, но не прекалено.

Наливаме в купички получения десерт. Оставя се да изстине и после поръсваме с останалите орехи отгоре.

Поднасяме десерта с горчиво ароматно кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя Радева
Надя Радева
Стана доста вкусно :)
14.05.2018 12:13