Заешка пастърма

08/01/2013
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 468
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата92
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заешко месо - цели, гладки филета от гръбнака
  • вода - 1 л
  • сол - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата и солта направете солен разтвор. Накиснете целите заешки филета в него за 18 часа.

След това ги отцедете добре и през единия край на всяко парче порбодете с конец.

Порвесете заешкото на сухо и проветриво място за около 4 дни.

След това съхранявайте заешката пастърма в хладилник, добре увита във фолио.

По желание още леко влажните филета месо може да оваляте в смес от сушени подправки по избор и така да провесите да се сушат.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
22.12.2013 15:57
Ял съм такава пастърма и ми хареса много.Браво за хубавата идея
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв